Pěnu na holení lze využít k čištění trouby. Obsahuje změkčující látky a také ty, které rozpouštějí mastnotu. Jen byste neměli používat pěnu, která příliš voní.
Bez práce nejsou koláče a u pečící trouby to platí hned dvakrát. Protože péct sladké dobroty v připálené a mastné troubě, to prostě nejde. A přesto trouby v některých domácnostech mají špinavé rošty s připáleným jídlem a usazenou mastnotou a dvířka, přes něž není vidět. Ve špinavé troubě jsou bakterie, připalující se zbytky zapáchají a pach se přenáší do jídla. A ještě ke všemu při spalování připečených zbytků vznikají zdraví škodlivé látky. Shrnuto a podtrženo: trouba musí být stále čistá.
Pěna na holení do trouby
Buď si připravíte agresívní čisticí přípravek a budete drhnout, drhnout a drhnout, nebo můžete využít vychytávku, která nepřináší ani dřinu, ani chemií zanesenou domácnost. Zkuste troubu vyčistit bez většího úsilí, a ještě k tomu rychle. Někdo si pomyslí, že použít pěnu na holení k vyčištění trouby, jak doporučuje web SosialNytt, není možné. Vždyť by to musel být ukrutný dryák, aby všechny ty nečistoty v troubě dokázal zlikvidovat. A přece není možné, aby se něco takového používalo zároveň na lidskou pleť.
Ano, ano, je to postup poměrně netradiční, ale může být účinný. Pěna na holení se obvykle vyrábí z vody, mýdla, oleje a emulgátorů. Obsahuje látky, které změkčují (původně tvrdé vousy, v troubě tuhé a připálené usazeniny) a rozpouštějí tuk (odmašťují nadměrně mastnou pleť, v troubě veškerou mastnotu). Prospěšné jsou i hydratační přísady, protože ochrání povrchy.
Pokud necháváte utěrku uschnout na madlu trouby, děláte obrovskou chybu. O těchto rizicích skoro nikdo neví
Jak postupovat při aplikaci pěny na holení
Nejprve troubu vytřete vlhkým hadrem nebo houbičkou, abyste odstranili volné nečistoty. Pak si nasaďte rukavice a na všechny vnitřní plochy trouby naneste vrstvu pěny na holení a pořádně rukou rozetřete. Nechte působit přes noc. Není-li však trouba znečištěná příliš, postačí i několik hodin. Když doba působení uplyne, vezměte vlhkou houbičku a celou troubu jí vymyjte.
Pomoci si také můžete vlhkým hadříkem nebo mikroutěrkou. Až se zbavíte pěny, troubu ještě vymyjte čistou vodou a vysušte. Konečné vymytí trouby je nezbytné, neboť některé pěny na holení hodně voní a tento odér by se nehodil ke sladkému ani slanému pečenému pokrmu, upozorňuje web DailyThings.
Jako ekologickou alternativu pro čištění trouby můžete použít pastu z jedlé sody. Vhodný je i ocet. Obě ingredience můžete dokonce i smíchat a k údržbě trouby použít. Zápach octa záhy vyprchá a troubě prospějí jeho dezinfekční vlastnosti. Na BydlímeÚtulně jsme psali i o tom, že v domácnosti můžete využít rovněž kuchyňskou sůl jako čistidlo.
Napište komentář