Cibuli skladujete celý život špatně. Díky tomuto lidovému triku vydrží čerstvá celou věčnost

Fotografie: Charles P. / Public domain

Člověk se stále učí, a pokud jste zvyklí roky skladovat cibuli v košíku ve spíži, nyní se jistě rozhodnete pro velkou změnu a přesunete ji do chlebníku k pečivu.

Cibule v chlebníku? To asi jen tak nikdo neslyšel. Možná o tom ví své zaneprázdnění rodiče, kteří pospíchají s ukládáním nákupu, že se občas najde nějaká potravina na jiném místě, než bylo původně zamýšleno, ale i takový omyl může dát vzniknout nápadu, který se nakonec ukáže jako velice praktický. Cibule skladovaná mezi pečivem má totiž velký smysl.

Cibule nesmí chybět v žádné domácnosti

Cibule je opravdu jedinečná zelenina, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. Má toho hodně co nabídnout, a to od chuti přes zdravotní výhody až po poskytnutí praktických vychytávek, jak uvádí BonApetite. Jedna z nich se může zdát trochu bláznivá, ale jen do chvíle, než si uvědomíte, že se jedná o skutečně skvělý nápad, který vám zajistí, že vaše pečivo zůstane déle čerstvé a bez plísně. Cibule v chlebníku na pečivo je skutečně nápadem za milion.

Cibule v chlebníku na pečivo

Proč se vyplatí ukládat cibuli do chlebníku k ostatnímu pečivu? Je to velmi jednoduché. Jednou z mnoha vlastností cibule je její konzervační účinek, jak informuje Pysznosci. To je důvod, proč cibule v chlebníku nebo tašce či pytli na pečivo zabrání tomu, že vaše pečivo rychle ztvrdne, nebo jej dokonce napadne plíseň.

Většina Čechů skladuje brambory celý život špatně. Díky tomuto triku odborníků vydrží do další sezóny

Stejně jako cibule, i brambory jsou potravinou, která má své stálé místo v kuchyni. Ovšem i v jejich skladování lidé často chybují. Na BydlímeÚtulně jsme již psali o tom, jak brambory správně uložit, abyste se vyhnuli plísni a jejich rychlému klíčení.

cibule
Fotografie: Freepik

Další praktická využití cibule

Další zajímavostí o cibuli, kterou jen málokdo ví, je, že je skvělým přírodním čističem grilu. Pokud zápasíte s mastnotou a zbytky jídla na mřížce od grilu a jedná se o činnost, kterou se zabýváte jen zřídka, protože vás příliš nebaví, je zde jednoduché řešení, které vám usnadní práci. Rozpůlenou cibulí třete po rozehřátém grilu a rozpusťte tak přepálený tuk a usazeniny.

Stejně tak si cibule dokáže poradit s rzí díky svému kyselému pH. V tomto případě smíchejte nakrájenou cibuli s moučkovým cukrem a použijte jako domácí čistič na rezavé povrchy, například na plech. Nechtě alespoň 2 hodinky působit a spláchněte nebo setřete vlhkým hadříkem.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*