Vyhazovat skořápky od vajíček je plýtvání. Proč? Dají se totiž využít. Dejte je do trouby a poté umelte. Vznikne směs, o které se vám ani nesnilo. Vajíčka má rád snad každý. Jíme je nejen k snídani a ve všech možných formách, naměkko, natvrdo, smažená, vařená a tak dále. Už jste ale někdy slyšeli o tom, aby někdo jedl skořápky?
Přestaňte vyhazovat skořápky
Jedno je jisté, v žádném domově vajíčka nechybí a stejně tak jejich skořápky. Ty se ale většinou vyhazují. Jenže to je chyba! Pokud je necháte opéct a poté umelete, dají se skvěle využít. Mají totiž plno živin a vitamínů, které posílí vaši imunitu. Nevěříte? Tak to s námi pojďte vyzkoušet. Co dělat se skořápkami:
- Abyste je mohli dále použít, nejprve je musíte řádně omýt
- Poté je povařte ve vodě, deset minut bude stačit
- Poslední krok je dát skořápky do trouby na 15 minut, pečte při 95 stupních
Skořápky jsou až z 90 % tvořeny z kalcia. To je důležité pro naše zdraví, silné kosti a nehty. Mimo kalcium v nich najdete také fluorid, selen, stroncium, zinek a železo. A to už je pěkná vitamínová bomba. Upečené skořápky rozemelte na prach, můžete použít hmoždíř, nebo je dejte do pevného plastového pytlíku a roztlučte například válečkem na těsto.
Pro zdraví i na krásu
Získaný prášek je připravený ke konzumaci. Jedna lžička denně představuje doporučenou denní dávku kalcia, které by vaše tělo mělo přijmout. Zapomeňte na předražené suplementy z lékáren. Skořápky jsou téměř zadarmo! A to není všechno.
Látky obsažené ve skořápkách podporují správné zažívání. Při pravidelné konzumaci vám pomohou proti zácpě. Mají také antibakteriální účinky a bojují proti škodlivinám.
romě jasných zdravotních benefitů posílí vaše vlasy, pleť a nehty. Přimíchejte si každý den lžičku tohoto prášku například do mléka či jogurtu a sami brzy pochopíte, že vyhazovat skořápky byla chyba.
Úvodní Fotografie: Pixabay