Odlupování trojobalu z řízků lze předcházet. Pomůže i vysušení masa a správně zahřátý olej

Fotografie: Pastorius / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Už vás nemusí trápit nechtěné odlupování trojobalu ze smažených řízků. Zkuste tyto triky a strouhanka zůstane tam, kde má.

Smažené řízky jsou velice oblíbeným pokrmem, který je zpravidla součástí štědrovečerní večeře nebo různých rautů. Ačkoli se zdá, že jejich příprava není nijak složitá, často se stává, že dochází k incidentu odlupování smaženého trojobalu. Pokud je to i váš problém a chcete si ušetřit nervy, následujte tyto tipy, které udrží křupavý povrch tam, kde ho chcete mít.

Příliš vlhké maso

Maso si musíte na obalování řádně připravit, to znamená, že byste měli zajistit, aby nebylo příliš mokré. Pokud bude povrch masa vlhký, trojobal se špatně přichytne a během smažení se začne snadno odlupovat. Proto než začnete plátky masa obalovat, dobře je vysušte, jak radí server TasteOfHome.

Správně zahřátý olej

Přestože by se řízky měly vkládat do rozpáleného oleje, dejte si pozor, aby tuk nebyl až příliš horký. V takovou chvíli se může trojobal ihned připálit a přilnout k pánvi. Při otočení masa se následně odloupne. Stejně tak by ale olej neměl být studený, povrch masa by příliš nasáknul, a to by také vedlo k nechtěnému odstranění trojobalu, jak uvádí UkrMedia.

Smažené brambory podle tohoto postupu si zamiluje celá rodina. Mají dokonale zlatou a křupavou kůrku

smažený řízek
Fotografie: Freepik

K odstranění trojobalu během smažení může někdy dojít i přesto, že uděláte všechno správně. Nicméně pro zvýšení šancí, že křupavá krusta zůstane tam, kde má, je dobré dodržovat výše zmíněné tipy. Zkusit můžete i triky našich babiček, které do vajec přidávaly lžičku rostlinného oleje a špetku soli a do strouhanky trochu jedlé sody nebo prášku do pečiva, aby byl trojobal ve výsledku nadýchanější. Na BydlímeÚtulně jsme také psali o tom, jak zabránit pěnění oleje při smažení.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*