Tento recept si velice rychle oblíbíte, stejně jako já. A to z těchto dvou důvodů. Knedlíky jsou velmi rychle hotové a především jsou opravdu výborné. Téměř už nevařím kynuté knedlíky, protože tyto u nás doma vyhrávají ve všech směrech.
Knedlíky jsou vhodné k jakékoliv omáčce, jako je například guláš, svíčková. Pokud knedlíky náhodou všechny nesníte, můžete si je dát druhý den k večeři s vajíčky, to je u nás oblíbená záchrana před hladověním.
Ingredience:
- 250 g staršího pečiva
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- Sůl
- Kousek másla
- Špetku muškátového oříšku
- Sníh ušlehaný ze dvou bílků
- 40 – 50 g hrubé mouky
- Nadrobno nakrájená slanina
- Petrželka
Postup:
Nejprve si nakrájejte starší pečivo na kostičky. Kostičky lehce opečte na másle, aby se pečivo zatáhlo. Pokud nemáte starší pečivo, stačí když dáte nové pečivo na chvíli opéct do trouby.
V nádobě si mezitím smíchejte žloutky s mlékem. Tuto směs vlijte k pečivu.
Dále přidejte sůl, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, hrubou mouku a nadrobno nakrájenou slaninu. Všechno společně pořádně promíchejte.
V jiné čisté míse si vyšlehejte z bílků sníh. Sníh lehce vmíchejte do ostatních ingrediencí. Je opravdu důležité sníh vmíchat pomalu a opatrně, aby vám sníh nespadl. Díky němu docílíte, aby knedlíky byly krásně nadýchané.
Z těsta poté vytvarujte kuličky – ruce si navlhčete, aby se vám těsto nelepilo na ruce. Do vroucí a osolené vody vložte knedlíky na cca 15 minut.