Přírodní tipy na odstranění pachu v lednici: Dřevěné uhlí i jedlá soda zanechá vnitřek voňavý a svěží

Fotografie: Depositphotos

Zápach z chladničky už nemusí být problém. Dřevěné uhlí vám pomůže neutralizovat nepříjemné aroma a udržet ji svěží.

Každý asi zná ten nepříjemný okamžik, když otevřete dveře chladničky a místo svěžího vzduchu vás udeří odpudivý zápach. Často se stává, že tento zápach proniká do potravin, a tak přestáváte mít na toto jídlo chuť. Čištění a dezinfekce lednice mohou být obtížné, ale existuje jednoduchý trik, který vám pomůže zbavit se tohoto problému a udržet chladničku vonící svěže.

Co vám pomůže?

Jak to funguje? Využijte zbytky dřevěného uhlí, které máte po skončení grilovací sezóny. Namísto toho, abyste je uložili do skladiště nebo do sklepa, si je dejte do lednice. Stačí vzít několik hrudek dřevěného uhlí a umístit je do malé misky. Tuto misku pak vložte na jednu z polic chladničky. Dřevěné uhlí bude aktivně absorbovat nepříjemné zápachy a zanechá vaši lednici svěže vonící.

Co je na tomto triku skvělé, je jeho jednoduchost a efektivita. Dřevěné uhlí rychle a účinně neutralizuje zápachy, aniž by do chladničky uvolňovalo svůj vlastní zápach. To znamená, že se nemusíte obávat, že by vaše jídlo absorbovalo pachy dřevěného uhlí.

Co dělat, když zápach přetrvává?

Pokud vám však zápach z lednice připadá příliš silný nebo trvalý, měli byste přijmout další opatření. Nejprve vypněte chladničku a vyjměte všechny potraviny. Následně ji očistěte směsí vody a jedlé sody. Tato směs vám pomůže odstranit zbytky zápachu v ledničce.

plná lednice
Fotografie: Pixabay

Podomácku vyrobený „krtek“ pročistí odpad za zlomek ceny komerčních prostředků. Klíčem je jedlá soda

Dalším krokem je kontrola těsnění dveří chladničky. Pokud jsou poškozená nebo opotřebovaná, mohou způsobovat únik vzduchu ven, což způsobuje, že chladnička pracuje více a nepříjemné zápachy se více šíří. Výměna těsnění je relativně jednoduchá a může výrazně zlepšit výkon chladničky.

Pamatujte také na optimální teplotu v chladničce, která by měla být mezi 3 a 5 stupni Celsia. Příliš nízká teplota může zpomalit proces odstraňování zápachu. S tímto jednoduchým trikem s dřevěným uhlím a pár dalšími kroky můžete udržet svou chladničku svěže vonící a připravenou na skvělé pokrmy.

Zdroj: Genialne

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]