Skandinávský styl proměnil historický byt na prostorné a prosvětlené místo

Skandinávský styl je velkým hitem v řadě interiérů. Užívá se jak v novostavbách, tak i ve chvíli, kdy dochází k rekonstrukci starších nemovitostí. A to je i tento příklad zajímavého bytu, který se nachází ve švédském Göteborgu. Byt je v domě, který byl postaven už v roce 1880. Aktuální rekonstrukce zajistila, že více vyhovuje současným potřebám, ale svým designem stále odkazuje k minulosti.

Jedinečné kombinace různých prvků

Rekonstrukce bytu ve švédském Göteborgu měla dva cíle. Udělat ze staré nemovitosti místo pro moderní bydlení a zároveň zachovat řadu původních prvků, které by odkazovaly k minulosti domu, i bytu jako takového. I proto byl zvolen právě tolik populární skandinávský styl, který ukázal, jak zajímavě se dají propojit věci a dekorace moderní s těmi, které jsou spíše historické a původní.

Jeden velký prostor

Starší byt byl zrekonstruován i s ohledem na současné moderní trendy, které se týkají také toho, jak praktické je využívat otevřené dispozice. Byt působí jako jeden velký prostor, díky kterému je propojený obývací pokoj, jídelna a také kuchyně. Skandinávský styl tak celkově vynikne ještě o něco více. Samozřejmostí je také už soukromá ložnice, koupelna i toaleta. Kladem daného bytu je i to, že k němu náleží také balkon.

Něco bylo zachováno

Rekonstrukce nebyla zcela kompletní, jelikož byly věci, které mohly být zachovány. Jak pro svůj vzhled, tak i pro svou kvalitu. Jednalo se třeba o původní štukovou výstavu bytu, která v něm dobře vypadá i nyní, po úpravách. Stejně tak byly zachovány i původní podlahy, které mají stále svou kvalitu a ukazují, jak rozmanitý může skandinávský styl být, když kombinuje věci minulé  současné.

Nejenom bílá

I když bílé odstíny celkem jasně dominují, je třeba říci, že tento byt využívá i několika dalších, které pomáhají vytvářet povedený styl a vzhled. Jde třeba o prvky šedých odstínů, stejně jako nechybí ani věci v hnědé barvě, nebo také drobné prvky černé barvy, která s tou bílou skvěle kontrastuje.

Fotografie: Jurnaldedesigninterior

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]