Dodejte vašemu stávajícímu bydlení šmrnc díky pár trikům!

Máte vymalováno, pořídili jste si nový nábytek, ale stále máte dojem, že to není úplně ono? Pak to nebude patrně jen dojem. Toužíte-li něčím ozvláštnit svou domácnost, pak zkuste pár snadných triků, které nejsou ani finančně nákladné a uvidíte, že se váš domov promění, jako mávnutím kouzelného proutku.

Samolepící tapeta na dveře

Pokud se vám zdá, že by to chtělo doma něčím oživit, zkuste samolepící tapetu na dveře. Těch je dnes nepřeberné množství. Vybírat lze z mnoha dekorů a stylů. Ovšem vždy pamatujte na to, že by měla tapeta ladit se zbytkem interiéru.

Kuchyň tón v tónu

Módním trendem je momentálně zařídit určitou místnost v jedné barvě, ale aby se předešlo fádností, používá se několik odstínů dané barvy. Vybočuje-li barevně například lednice, můžete jí opatřit nový kabátek – magnetickou tapetu v barvě a stylu, který bude nejlépe ladit se zbytkem vybavení. Prázdné zdi lze oživit samolepkami na stěnu.

Obrazy

Máte-li v bytě na stěnách prázdné plochy, pořiďte si obrázky či vícedílné obrazy. Ty se dají pověsit na mnoho způsobů tak, aby zaplnili prázdná místa. Pokud obrazy nejsou to, po čem toužíte, pak zkuste 3D tapety.

Poličky

Poličky mohou být originálním řešením, jak zaplnit prázdnotu a ještě nabízejí úložný prostor navíc. Ať už pro knížky, dekoraci, kosmetiku, květiny. Ideální je, když zvolíte poličky netradiční. Vyrobit se dají z bedýnek na ovoce a zeleninu, ze starých židlí, případně industriální styl, kdy lze využít staré potrubí. Díky netradičnímu pojetí dáte vzniknout něčemu neokoukanému a naprosto originálnímu.

Bytový textil

Hřejivým a útulným dojmem působí i koberečky, přehozy a polštářky. Zvládnete-li práci na šicím stroji, pak si je můžete za jedno odpoledne ušít sami. Není to nic složitého. Polštářky ušité ze starých košil či riflí se budou na vaší sedačce určitě vyjímat. Kobereček ze starých triček uvítáte jak v koupelně, ložnici tak předsíni.

Obrázek: 1wallireland.com, Mayapo.co