Efektivní způsob, jak odstranit žluté skvrny od potu z bílého oblečení

Fotografie: Freepik

Žluté skvrny na bílém oblečení jsou vždy obrovským problémem, a to především v oblasti podpaží. Pot je velice agresivní a dokáže naše oblíbené kousky zcela zničit. Podívejte se na způsob, díky kterému se zbavíte i starých skvrn.

Na bílých tričkách nebo halenkách se mohou objevit skvrny, které nelze odstranit běžným práškem nebo dokonce speciálním odstraňovačem skvrn. To platí zejména pro žluté skvrny od potu, které se objevují i při použití drahých deodorantů.

Obtížné odstranění

Právě tyto skvrny jsou hlavním důvodem, proč většina lidí své bílé kousky vyhazuje, anebo si je ani nekupuje, protože počítají s tím, že takto dopadnou. Tak to být ale nemusí. Můžete následovat metodu, jak odstranit tyto odolné skvrny.

Fotografie: Freepik

Bez námahy odstraní žluté mapy z vašich oděvů a navrátí jejich sněhobílý vzhled. Všechny přísady jsou velmi jednoduché a najdete je v každé domácnosti. Nebudete muset tedy pořizovat nic zvláštního, ani drahého.

Ingredience a pracovní postup

Na výrobu jedinečného prostředku budete potřebovat 2 lžíce jedlé sody, 3-4 čajové lžičky peroxidu vodíku a 1 čajovou lžičku gelu na mytí nádobí. Až budete mít vše připravené, stačí všechny suroviny smíchat dohromady v hluboké míse.

Fotografie: Pixabay

Následně vezměte své špinavé oblečení a navlhčete límec a podpaží vlažnou vodou. Naneste připravený prostředek na špinavá místa a vtírejte, dokud nejsou všechny skvrny zcela pokryty.

Nechte půl hodiny působit. Následně oblečení vyperte stejně, jako obvykle v pračce s trochou prášku na praní. Budete překvapeni, až uvidíte výsledek. Odstraní dokonce i staré a zažrané skvrny. Směs by přitom neměla nijak poškodit látku, takže kousek bude jaký nový.

Díky této metodě navíc nebudete muset své nádherné, bílé a oblíbené kusy oblečení vyhazovat jen kvůli tomu, že vám deodorant během léta nefungovat tak, jak měl.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]