Garáž spojená s domem může výrazně rozšířit obytné prostory

Obrázek: hdpropertyservices.com

Pokud vnitřní prostory domu nesplňují vaše očekávání pro případnou přestavbu kuchyně, jídelny či obývacího prostoru, ale máte dům spojen s garáží, kterou nevyužíváte (případně lze garáž postavit jinde), můžete ji použít k rozšíření obytného prostoru.

Často se stává, že si lidé obytný prostor zvětšují právě díky garážím a technickým místnostem, které navazují přímo na dům. Pokud se vás tento případ netýká, lze například jídelní prostor zvětšit přistavěním patia. My se však vrátíme zpět k domu a garáži.

Více místa pro novou místnost

Propojit garáž s domem patří k větším stavebním úpravám a je potřeba účast někoho, kdo se opravdu vyzná. Zbourat si jen tak jakoukoliv zeď se nemusí vyplatit a takový zásah do stavby může být klíčový. Pokud tedy nechcete v garáži zbudovat rovnou zcela oddělený pokoj – kuchyni, obývák, ložnici, pokoj pro hosty, koupelnu, prádelnu.

Odborné stavební práce

Garáž si rovněž musí projít revitalizací a kompletní rekonstrukcí. Bude nutné přidat izolaci, zdivo, okna, dveře, rozvody elektřiny, osvětlení, radiátory, podlahovou krytinu. V případě zbudování kuchyně bude nejspíš lepší spoléhat se na elektřinu, ale ani plynová přípojka není neřešitelný projekt.

Mimo odborných stavebních prací bude nutné mít i zpracovaný design, zejména pokud se rozhodnete mít místo garáže kuchyni. Rozmístění nábytku i veškerých spotřebičů. Proto je dobré již předem vědět, jak bude tato nová místnost využita. Mnohdy není potřeba bourat celou zeď a někdy to ani není možné, pak stačí jen otvor pro dveře. 

Garáž přestavěná na kuchyni

Obrázek: morelivingspace

Obývací pokoj z garáže

Obrázek: houzz.com

Ložnice z garáže

Obrázek: life-bux