Díky tomuto rychlému triku na čištění záchodu začnete šetřit tisíce korun za drahé prostředky

Fotografie: dirtyboxface / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Horká voda nalitá do WC mísy může pomoci vyčistit záchod, uvolnit odtok, a dokonce i usnadní odstranění vodního kamene.

Pokud hledáte alternativní metody k čištění toalety, jedna z nich může být použití horké vody. Ta pomůže odstranit mastnoty a nečistoty, které se vám jinak vyčistit nedaří. Navíc může horká voda pomoci zlepšit průtok odpadních trubek, jestliže jsou mírně ucpané. Jednoduše vezmete kbelík horké vody a prudkým pohybem ho do WC mísy vlijete. Voda zkrátka musí šplouchnout. Tento tlak a vysoká teplota vody může nepříliš velké usazeniny prorazit a odtok bude opět zajištěn. Dejte však pozor, abyste se horkou vodou neopařili.

Uvolnění ucpaného odpadu

Na webu BobVila radí, abyste při ucpaném odtoku nejprve do mísy nalili malé množství saponátu a nechali ho působit. Ten pronikne k zanešenému místu, trochu ho odmastí, částečně naruší strukturu ucpávky a současně zapůsobí jako mazivo. Až pak horkou vodu nalijete, usazeniny snadněji sklouznou odtokovými rourami. Stejně tak můžete místo saponátu použít krystalickou sodu, kterou do ucpané mísy nasypete. Anebo ocet a jedlou sodu. Necháte působit a pak teprve zkusíte onen „šplouchanec“.

Horká voda jako dezinfekce

Toalety jsou živnou půdou pro různé choroboplodné zárodky a bakterie. A pokud je pravidelně a účinně nečistíte, mohlo by se vám to vymstít. Nalití horké vody do mísy může mít neuvěřitelné výhody. I po důkladném vyčištění toalety může mísa totiž stále obsahovat nežádoucí organismy. Horká voda dokáže zamezit množení těchto patogenů. Zapůsobí jako přirozená dezinfekce, uvádí web RecettesPlat. I k běžnému čištění toalety je vždy užitečné nalít do mísy horkou vodu.

Díky tomuto geniálnímu triku se i nejpřipálenější hrnec vyčistí doslova sám

Pro větší efektivitu přisypte krystalickou sodu. Ta je známá svými čisticími, odmašťovacími a dezinfekčními vlastnostmi. Roztok nechte v míse asi hodinu působit. Poté můžete pomocí WC štětky nebo jiného toaletního kartáče mísu pečlivě vyčistit. Nezapomeňte, že bakterie se drží v horním záhybu mísy, kudy zpravidla natéká voda ke spláchnutí. Proto je důležité tohle místo také důkladně vydrhnout. A aby bylo taktéž dobře vydezinfikované, můžete krystalickou sodu rozpustit a vlít do nádržky. Stejnou službu poskytne i použití octa.

čištění toalety
Fotografie: Freepik

V neposlední řadě je nezbytné dobře umýt prkénko nejen svrchu, ale také zespoda. Tam se bakterie a podobné patogeny drží nejvíce. Při práci s toaletou vždy používejte jednorázové rukavice, které po použití zlikvidujete. Na webu BydlímeÚtulně jsme také psali o tom, že některá WC prkénka lze pro snazší mytí demontovat.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*