Češi se dozvěděli o této skryté funkci dvířek od trouby. Jejich čištění vám díky ní zabere zlomek času

Fotografie: Depositphotos

Dvířka od trouby je náročné vyčistit, a proto se tomu hospodyňky raději vyhýbají. Jenže jednoho dne se už zkrátka na tu špínu nevydržíte dívat.

Čištění trouby nepatří mezi oblíbené činnosti, jelikož bývá náročné a zahrnuje hned několik hůře přístupných povrchů. Znamená to vyčistit stěny uvnitř trouby, zbavit připečených usazenin rošt, ale také vydrhnout dvířka trouby. A v těch je dvojité sklo. Všimli jste si, jak je uvnitř zanešené, a vy ne a ne se k těmto nečistotám dostat? Pak je tu pro vás fígl, který jste doposud možná neznali, píše web Smakosze.

Demontáž dvířek trouby

Demontáž dvířek může být tím hlavním krokem k jejich důkladnému vyčištění. Nejprve je důležité, abyste odpojili troubu od elektřiny. Jen tak můžete předejít riziku úrazu elektrickým proudem. Poté je vhodné vyndat všechny vyjímatelné části, jako jsou rošty a plechy na pečení. Ty lze obvykle umývat samostatně. A u některých novějších modelů trouby je možné demontovat i dvířka. To usnadní přístup i k vnitřním stěnám a umožní jejich lepší vyčištění.

V případě, že nejste s demontáží obeznámeni, je vhodné se podívat na návod k použití vaší trouby nebo vyhledat video návody. Ty jsou na internetu obvykle dostupné pro každou značku a poskytují krok za krokem instrukce pro bezpečnou demontáž a čištění trouby. Při čištění dvířek trouby vás možná odrazuje špatně přístupný prostor, ovšem práci si můžete usnadnit jednoduchou vychytávkou, jak radí web IReceptář.

Čištění celé domácnosti s tabletou do myčky v hlavní roli: Tato využití by měl znát každý

V hlavní roli dortová stěrka

Otevřete dvířka do úhlu 75 stupňů a pak je pohybem nahoru vysuňte z pantů trouby. Následně je naplocho položte na staré prostěradlo nebo ručník, aby nedošlo k poškrábání. Připravte si oblíbený čisticí prostředek, ať to je komerční přípravek, nebo jedlá soda s octem či citronem. A teď budete potřebovat to hlavní náčiní – dlouhou dortovou stěrku nebo plochou vařečku. Ty obalte hadříkem namočeným ve vašem čistidle. Těmito pomůckami se krásně dostanete mezi obě vrstvy skla a odstraníte nečistoty i z tohoto obtížně přístupného prostoru.

Až si budete jistí, že jsou obě skla zevnitř čistá, použijte stejný postup s hadříkem namočeným v čisté vlažné vodě, tak smyjete zbytky nečistot i přípravku. Hadřík můžete také namočit do přípravku na leštění skel, na doleštění použijte suchou utěrku z mikrovlákna. Na BydlímeÚtulně jsme také psali o tom, jak vyčistit rošty z trouby s pomocí překrojené brambory.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*