Díky tomuto triku uklízeček se i nejšpinavější záchod bleskově vyčistí doslova sám

Fotografie: Freepik

Zubní pasta umí vyčistit nejen zubní kámen. Ve správné kombinaci si dokáže poradit i s tím vodním, který se usazuje v toaletě.

S ekologickými a k životnímu prostředí šetrnými přípravky se doslova roztrhl pytel. Nicméně za většinu komerčních prostředků v obchodě necháte málem polovinu výplaty. Připravte si je v pohodlí domova a doslova za pár korun. K čištění toalety tak využijte obyčejnou zubní pastu.

Čistá toaleta je základem zdravého domova

Domácí práce, která je nutná v pravidelném týdenním intervalu? Řeč je o mytí toalety, kterou je především z hygienických, ale vlastně i estetických důvodů potřeba udržovat v čistotě. Jak připomíná portál ProŽeny, WC má spoustu míst, která se vyznačují velkou koncentrací bakterií, plísní a nečistot, jež způsobují nejen nelibý zápach, ale také mohou ohrozit vaše zdraví.

S vnější částí si poradíte celkem snadno. Přetřít prkýnko, mísu, nádržku a splachovadlo dezinfekcí není žádná věda. To ale neplatí pro vnitřní část toalety, do které už se tak snadno nedostanete. A proto je opravdu velmi důležité, jakým čistidlům se tuto práci rozhodnete svěřit. Můžete to zkusit s octem a jedlou sodou, jak doporučuje web IReceptář, nebo vyzkoušet osvědčenou kombinaci se zubní pastou.

Češi přestávají utrácet peníze za předražené kuličky do záchodu. Tato domácí alternativa funguje 10x lépe

Čistidlo, které pracuje přes noc

Na čistidlo, které vás vyjde na pár korun, ale zaručí vám perfektní výsledky, budete potřebovat:

  • 5 čajových lžiček zubní pasty,
  • ½ hrníčku prostředku na nádobí,
  • ½ pytlíčku jedlé sody,
  • 2 polévkové lžíce hrubozrnné soli.

Začněte tím, že do menší misky si dáte prostředek na nádobí a zubní pastu a tyto dvě suroviny důkladně promícháte. Půjde vám to malým šlehačem nebo vidličkou. Jakmile vznikne homogenní směs, přelijte ji do lahvičky. Přidejte sodu, sůl a přilijte asi půl hrníčku vlažné vody. Zavíčkujte a pečlivě protřepejte, aby se všechno smíchalo.

Připravený čistič aplikujte na vnitřní část záchodové mísy a následně ji vydrhněte štětkou. Nechte působit přes noc a ráno spláchněte. Čistota toalety se vám také bude lépe udržovat, pokud do ní nebudete splachovat to, co do kanalizace nepatří, jak jsme shrnuli v dřívějším článku na BydlímeÚtulně.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*