Malý byt prošel důkladnou rekonstrukcí. Majitelé ho téměř nepoznali

I malý byt může vypadat útulně a dokonale. Stačí pouze správná rekonstrukce, která ho změní k nepoznání. To je případ i této nemovitosti, která má dohromady jenom 32 metrů čtverečních. Po tom, co prošla řadou úprav se však jedná o místo, které vypadá dokonale. Jak po estetické, tak i po praktické stránce.

Klasický starý byt

Stále jich existuje mnoho. Jde o typický starý byt s oddělenými místnostmi, s podlahou v podobě parket a lina, kde se nachází i původní vybavení. K tomu přidejme ne úplně esteticky příjemnou koupelnu a jistě víte, o čem je řeč. Kompletní rekonstrukce však ukázala, že i s takovým stavem nemovitosti se dá něco dělat a změnit ho k nepoznání.

Bez bourání to nešlo

Bylo jasné, že první fází rekonstrukce musí být bourací práce. Jak proto, aby mohlo vše špatné pryč, tak i proto, aby mohlo dojít i ke změnění dispozic. Díky tomu mohl i tento malý byt o ploše přes 30 metrů čtverečních vypadat opticky mnohem větší, nehledě na to, že se díky správnému uspořádání také zvětšila využitelnost jednotlivých prostor. Po bourání tak zbyly v podstatě jenom obvodové zdi.

Výsledek je nádherný

Už samotný vstup do bytu, v rámci chodby bere dech. Povedly se jak dekorace na stěnách, tak i podsvícení v samotných podhledech. Dále se výrazně inovovala kuchyně, která nabídne jak dostatečný pracovní prostor, tak i řadu úložných prostorů. Samozřejmostí je také stůl, určený ke stolování celé rodiny. To vše se dokázalo bez problémů vejít na prostor, který vypadá na první pohled menší, než je.

Kuchyně navíc přímo navazuje na obývací prostor, kde je možné trávit čas společně a vítat zde návštěvy. Zajímavé řešení nabídne ložnice, která není stavebně oddělena, ale je zde využita posuvná příčka z polic. Díky tomu je zaručeno soukromí, ale vznikly i další tolik praktické a v malém bytě potřebné úložné prostory. A to nejenom na knihy, ale třeba i na různé dekorace.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]