Kdo nemá rád kapra, volí k bramborovému salátu řízek. Pro šťavnaté a křehké vepřové řízky je třeba se vyvarovat jedné časté chyby při přípravě.
Vánoce se blíží, a to znamená jediné – děti se těší na spoustu dárků pod stromečkem, dospělí na hromady jídla a cukroví. K tradičním vánočním pokrmům neodmyslitelně patří smažené řízky. Jenže abyste si skutečně pochutnali, musíte znát trik, jak docílit toho, aby byly vepřové řízky skutečně měkké a šťavnaté. Vyhýbejte se převážně této jedné chybě.
Jak nezkazit vepřové řízky
Ačkoli se může zdát, že na smažených vepřových řízcích není co zkazit, vždy je co napravovat, zvláště děláte-li jednu a tu samou chybu stále dokola. Pokud vám pokaždé vyjdou vepřové řízky tvrdé jako kámen nebo gumové jako podrážka, je to i váš případ, jak tvrdí server Smakosze.
Jednou z nejčastějších chyb při přípravě vepřových řízků je okamžité obalování v trojobalu bez předchozího marinování. I když maso osolíte a opepříte, neudělají tyto kroky takovou službu jako právě marinování, které maso zanechá křehké, šťavnaté a plné chuti.
Tato tajná přísada v trojobalu vždy zajistí dokonale křupavou kůrku. Dělají to tak i šéfkuchaři
Jak na přípravu marinády
Samozřejmě receptů na marinádu je nespočet, tu nejjednodušší však můžete vytvořit z mléka, cibule a koření. Poté už jen stačí ingredience smíchat dohromady a vložit maso. Délka marinování je čistě na vás, pamatujte ale, že čím déle bude maso v marinádě uložené, tím lepší výsledek získáte. Rozhodně jej nechte odpočívat minimálně přes noc, jak radí Kobieta.
Pozor na tloušťku masa
Další častou chybou při přípravě vepřových řízků je nařezání masa na silné plátky. Pokud se bojíte, že tenké plátky masa se vám rychle vysmaží a vy místo řízku budete žvýkat podrážku, nemějte obavy. Tenčí kus masa potřebuje méně času na smažení, což znamená, že si zachová spoustu šťávy. Některé tipy, jak marinovat, jsme již na BydlímeÚtulně zmínili.
Napište komentář