Ulevte si při práci v kuchyni díky fíglům, které výrazně usnadní přípravu jídla

Fotografie: Pixabay

Člověk tráví v kuchyni mnoho času. Ať už připravuje jídlo pro sebe nebo pro někoho jiného, příprava zabere vždy nějaký čas. Zkuste se podívat na triky, které vám přípravu jídla ulehčí.

Určitě byste rádi zjistili, jak si připravit jídlo mnohem rychleji a nemuseli dělat některé věci, které nemáte rádi. Například existují lidé, kteří nemají rádi loupání vajec. Existuje několik triků, které ulehčují a zrychlují práci. Poté nemusíte trávit v kuchyni tolik času.

Jak na rychlé oloupání brambor

Slupku na bramborách nakrojte ve středu a poté je vložte do vroucí vody, aby se uvařily. Když se brambory dovaří a změknou, vypněte sporák, vylijte horkou vodu a do hrnce s brambory nalijte studenou vodu. Po chvilce až brambory lehce vychladnou je vyjměte z vody a jednoduše slupku stáhněte z brambory.

Fotografie: Pixabay

Originální způsob podávání pečených brambor

Oloupejte syrové brambory a pak je jednotlivě napíchněte na dlouhé špejle. Poté zařízněte nůž do kraje brambory a pomalu otáčejte se špejlí, abyste se dostali až na druhý konec brambory a neustále měli zaříznutý nůž.

Až budete mít hotovo, brambory lehce rozdělte, aby se od sebe jednotlivé vrstvy rozdělily. Přidejte olivový olej a koření. Dále vložte takto připravené brambory do trouby na 40 minut. Takto podávané brambory na špejli jistě překvapí každého strávníka.

Bramborový muffin s vajíčkem

Brambory nakrájejte na tenká kolečka, vložte je do misky a promíchejte s vybraným kořením. Poté vložte plátky do formy na muffiny tak, aby byly plátky vespod i po stranách. Přidejte sýr a pečte v troubě 15 minut.

Fotografie: Pixabay

Po uplynutí této doby vyndejte formy s bramborami a sýrem. Do muffinů přidejte papriku, salám a také vejce. Znovu vložte do trouby a pečte dalších 10 minut.

Bramborový štrůdl

Vyložte plech papírem na pečení a rovnoměrně na něj naaranžujte nakrájené brambory. Na ně přidejte velké množství žlutého sýra (eidam, gouda). Dejte péct do trouby na deset minut. Po uplynutí této doby vyjměte z trouby a přidejte na brambory se sýrem své oblíbené přísady.

Těmito přísadami mohou být nasekané a vařené houby, papriky, fazole, omáčka a jiné potraviny. Vše zabalte jako štrůdl do rolády a na vrch přidejte znovu velké množství strouhaného sýra. Vložte do trouby péct na dalších 40 minut.

Výroba 100% jablečné šťávy

Jablka umyjte, osušte a dejte je do mrazáku. Druhý den je vyndejte a nechte je rozmrazit. Až budou jablka měkká, jemně je nakrájejte na spodní straně a poté je položte na pánev a pevně je stlačte. Z takto vymačkaných jablek dostanete přírodní jablečný džus.

Fotografie: Pixabay

Výroba ledu do malé lahve

V létě se každý člověk rád osvěží studeným nápojem. Běžné kostky ledu však nelze dostat do láhve s malým hrdlem. Máte možnost si vyrobit kostky ledu i do malé lahve. Nalijte vodu do uzavíratelného sáčku a ten uzavřete.

Fotografie: Pixabay

Vezměte tyčinky na sushi a zajistěte je z obou stran gumičkou. Ty přiložte na sáček a dejte zmrazit. Konečný led budou dlouhé úzké pásky, které půjde vložit do lahve s vodou.

Jak odstranit střed jablka bez krájení

V lékárně si kupte plastovou stříkačku a doma ořízněte horní část. Poté zasuňte stříkačku do středu jablka a zatlačte stříkačku dolů. Až budete mít stopku ve stříkače, tak ji vytáhněte nahoru. Poté už si můžete v klidu nakrájet jablko nožem, aniž byste museli ještě okrajovat prostředek jablka.

Fotografie: Pixabay

Rychlejší metoda na rozmačkání jahod

Pokud si v létě chodíte sbírat jahody, vyzkoušejte je doma s cukrem a šlehačkou. Nejdříve však musíte jahody rozmačkat. Vidličkou nebo lžící by práce byla na dlouho. Místo toho zkuste metlu. Až budete mít jahody rozmačkané, přidejte moučkový cukr a šlehačku.

Fotografie: Pixabay

Rychlé oloupání kukuřice

Donesli jste si domů kukuřici a nechcete ji dlouze loupat? Pokuste se najít vykrajovátko, které používáte na perníčky nebo linecké. Postačí vám kulaté vykrajovátko. Ze strany jej dejte na kukuřici a pak už jen stahujte.

Nakrájení většího počtu vajec

Větší množství vajec se krájí hlavně do bramborového salátu. Jestliže doma nemáte mřížku, kterou byste krájeli jednotlivá vajíčka, použijte grilovací mřížku. Vajíčka dejte na rovných povrch a na ně přimáčkněte mřížku.

Zdroj: EatThis

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]