Postarší manželé začali nový život v malém domku, díky kterému šetří spoustu peněz

Fotografie: Cavajunky / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Odchod na odpočinek vzali jako nový začátek. Manželé prodali dům a přestěhovali se do menšího domku s venkovním zázemím.

Jedna změna vede ke druhé – alespoň v případě jistých starších amerických manželů to určitě platí. Ti se zároveň s mužovým odchodem do důchodu přestěhovali, a začali tak úplně novou kapitolu svého života. Jednoduchou a spokojenou.

Když je každodenního života už moc

Postarší manželé Bill a Carmen žili běžným, i když trochu hektickým způsobem života. Především Carmen pociťovala tíhu svého zaměstnání zdravotní sestry. A když poté Bill onemocněl a musel odejít do předčasného důchodu, oba seznali, že dozrál čas i pro další změny. S úmyslem snížit své výdaje a pokračovat v jednodušším životním stylu prodali dům a vytvořili si menší zázemí v podobě tiny house.

I přesto, že jejich „tiny“ ohraničují stěny vzdálené na šířku pouhé tři metry a na délku dvanáct metrů, neotřelým způsobem se jim do nich povedlo vměstnat plnohodnotný dům. Kromě tohoto vnitřního prostoru mají kolem svého domu i venkovní část, kterou stále vylepšují. Jak uvádí pro portál HomeHacks, naposledy to byla terasa s posezením, dále ale touží i třeba po venkovní kuchyni.

Manželé v důchodu proměnili starý autobus na svůj vlastní pojízdný domov

Dvě koupelny i ložnice pro hosty

Naproti tomu interiér jejich domku je již plně funkční tak, jak je. Paní domu, která většinu prostoru designovala, si dala záležet podobně jako manželé s elegantním a praktickým tiny house, o nichž jsme psali na BydlímeÚtulně. Dům tak má na každém konci v patře umístěnou ložnici – jednu pro hosty, druhá je pak pro samotné manžele. A na případnou návštěvu bylo myšleno i z hlediska sociálního zázemí – i koupelny jsou totiž v domečku rovnou dvě.

Meziprostor tiny house tvoří centrální prostor, zahrnující i velkou kuchyni a obývací pokoj. Celý je přitom vyzdobený květinami, které mají nejen estetický účel, ale jak zmiňuje i portál HomeInCube, zároveň zvlhčují a oživují celou místnost. Stranou zvědavým očím má domek ještě pomyslný „sklep“, sloužící jako úložný prostor a kancelář pro paní domu.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*