Cena pronájmu bytu, která vám zamotá hlava. Kuriózní důvod mezi lidmi vyvolal rozporuplné emoce

Fotografie: Biodedek / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Pronájem za 150 tisíc měsíčně? Na Manhattanu za takovou sumu dosáhnete jen průměrně velký byt, i když s luxusním výhledem.

Že situace na trhu nemovitostí je tristní nejen v České republice, ale i jinde ve světě, jste jistě zaznamenali. Nicméně máte představu, kolik stojí takové menší, pohodlné bydlení v New Yorku? Na něco takového opravdu nemá každý.

Když mikrobydlení není pro vás

Bydlení je drahá záležitost a život na některých místech je opravdu jen pro vyvolené, jak podotýká portál NewStream. Mezi takové patří i Manhattan, kde ceny nájmů neustále rostou. A právě proto je v centru města, které nikdy nespí, takový zájem o mikrobyty. Jak takové bydlení na ploše nepřesahující rozměry parkovacího místa vypadá, se podívejte v článku, jejž jsme uvedli na BydlímeÚtulně.

Koncept malých bytů vychází z toho, že veškeré služby, které člověk potřebuje, získá „na ulici“. Jídlo, prádelnu, posilovnu, zábavu, práci… Nájemné v takových mikrobytech se obvykle pohybuje mezi 15 až 20 tisíci korunami. Jen z této sumy je tak více než patrné, že standardně velký byt je pro běžného člověka nedostupný.

Nejmenší byt v celém státu: Kvůli titěrné rozloze působí neobyvatelně, opak je však pravdou

Standardní byt za velmi nestandardní cenu

Jeden takový představil pro portál HomeHacks jistý mladík. Ten zavítal do podkrovního bytu v bytovém domě stojícím v Midtownu na Manhattnu. Byt, který je kolem dokola obklopený terasou, nabízející úžasné výhledy na ulice města, se pronajímá v přepočtu za 146 tisíc korun měsíčně. Za tuto částku člověk získá úctyhodné 3+kk. V bytovém domě jsou nicméně i větší pronájmy i za 180 tisíc měsíčně.

A jak takové bydlení v centru vypadá? Menší kuchyňský kout je plnohodnotně vybavený spotřebiči, přičemž společně s prostorem před ním vytváří ideální jídelní zákoutí. Na něj navazuje obývací pokoj, do nějž se vejde i velká sedací souprava. Především ale disponuje průchodem na již zmíněnou terasu. Za centrálním prostorem následují dvě ložnice oddělené chodbou, na níž stojí koupelna. Do ní je chytře včleněná vana, umyvadlo i toaleta.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*