Krémová míchaná vajíčka dokáže připravit i desetileté dítě, jen mu musí někdo poradit, jak na to. Tím divem bude tentokrát tvaroh.
Tipů, jak správně připravit míchaná vajíčka, už tu bylo spoustu. Někteří z vás se poučili a dnes umí umíchat ta nejhedvábnější vejce na světě. Docílit jich můžete několika způsoby. Krémovitost zajistí trocha mléka, máslo, šlehačka. Dnešní tip vás však možná udiví, i když v podstatě se jedná o stejnou základní surovinu. A věřte, že neprohloupíte, ujišťuje web Pysznosci.
Míchaná vejce s tvarohem
Míchaná vejce ke snídani, ke svačině, ale i k večeři. Když není nic jiného po ruce, vajíčka dodají tělu nezbytné bílkoviny, dobře připravená jsou velmi chutná, a ještě navíc jsou hotová, než byste řekli švec. Do základního receptu s tvarohem budete potřebovat na 4 vajíčka dvě lžíce tvarohu a sůl s pepřem podle chuti. Vajíčka rozklepněte do misky a jen mírně je rozšlehejte. Přidejte tvaroh a lehce ho vmíchejte tak, aby vznikla hladká směs.
Pak si na pánvi rozpusťte máslo a vaječnou směs přilijte. Teplotu používejte střední. Vejce nechte nepatrně ztuhnout a pak je míchejte. Hotová míchaná vajíčka s tvarohem budou mít vláčnou a krémovou konzistenci. Podávejte je hned. Chcete-li se zasytit, jako přílohu dejte opečený toust, na nějž jste naložili ještě lžičku tvarohu, který jste okořenili a ozdobili bylinkami. K této úpravě se dobře hodí sušená rajčata a bazalka. Jídlo je to chutné, syté a zdravé, s velkou dávkou bílkovin.
Kulinářské tajemství za 5 Kč, které bramborovou kaši promění v luxusní pokrm: Tento trik zná málokdo
Karamelizovaná smažená vejce
Tento recept představil web Food52. V podstatě se jedná o běžná volská oka, ovšem rovněž připravovaná netradičním způsobem, tedy na smetaně (většinou se rozumí tučná smetana, která je u nás známá jako šlehačka). Na nepřilnavou pánev nalijte po celém dnu tenkou vrstvu smetany. Posypte ji solí, pak do ní vyklepněte vejce a přikryjte poklicí (nejlépe skleněnou, abyste mohli pozorovat, co se v pánvi děje). Teplotu nastavte na střední hodnotu. Smetana se bude vařit, vejce pomalu smažit.
Postupně se smetana rozdělí na máslo a sušinu a po okrajích pánve začne karamelizovat. Bílek by měl být pevný, žloutek na povrchu také, ale uvnitř tekutý. A kolem dokola zkaramelizovaná smetana. No, tak dobrou chuť! Na BydlímeÚtulně jsme vám již dříve radili, jak usmažit skvělé palačinky.
Napište komentář