Boj s mravenci v domácnosti lze vyhrát i bez použití drahých prostředků z obchodu. Zbavte se jich snadno a rychle

Fotografie: Freepik

Pokud se u vás doma objevili mravenci, bude poměrně obtížné se jich zbavit. Zkuste některou z osvědčených metod, abyste nezvané hosty co nejdříve vyhnali.

Mravenci v domácnosti způsobují velké nepříjemnosti. Tak zaprvé nevypadá dobře, když se ve vaší kuchyni táhne řada těchto malinkatých zvířátek. Za druhé pak spořádají všechno, na co přijdou. Nesnědí toho tolik, jako například hlodavci, nicméně je velmi nepříjemné otevřít si sáček s cukrem a zjistit, že v něm „bydlí“ mravenci. Jak se jich tedy zbavit?

Fotografie: Freepik

Kyselina boritá

Nejlepším přírodním řešením je použití kyseliny borité. Tato látka je obsažena snad ve všech komerčních přípravcích, které působí proti mravencům či jinému hmyzu. Postačí vám 1 šálek jídla (například cukru s vodou), do kterého vmícháte 1 lžičku kyseliny borité. Takto připravený „pokrm“ poslouží jako návnada. Někdy je místo sladkého cukru vhodné použít něco mastného – mravenci mají totiž mlsné jazýčky.

Jak vyrobit návnadu?

Smíchejte kyselinu boritou v různých nádobách s 2-3 různými druhy potravin. Tímto způsobem zjistíte, na čem si „vaši“ mravenci pochutnávají nejvíce. Můžete rozpustit cukr ve vodě (8 lžiček cukru na šálek vody), použít želé nebo med, trochu arašídového nebo čistého másla. V drogerii nebo hospodářských potřebách si kupte dvouprocentní roztok kyseliny borité. Do 1 šálku s jídlem přidejte jednu čajovou lžičku kyseliny borité.

Fotografie: Freepik

Co když si mravenci na návnadě nepochutnávají?

Možná odhalili vaši lest. V takovém případě nahraďte kyselinu boritou za pouze jednoprocentní roztok – na 1 šálek jídla dejte pouze půl čajové lžičky kyseliny borité. Uvidíte, že návnada bude přitahovat mravence mnohem více. Ze směsi jídla a kyseliny vytvořte kuličky a položte je poblíž mravenčích cestiček. Tekuté návnady lze nanést na kousek bavlny a použít stejným způsobem.

Zdroj: Healthline

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]