Správné skladování pečiva je zásadní pro uchování jeho čerstvosti co nejdéle. Stačí k tomu vlastnit chlebník a také znát jednoduchý trik.
K snídani snad neexistuje nic lepšího než čerstvé pečivo. Je základem prvního jídla dne v mnoha kulturách, včetně té naší. Jedinou nevýhodou však je, že zůstává čerstvé pouze první den. Abyste si však mohli jeho chuť, měkkost a křehkost vychutnávat každý den, zkuste trik, který udrží vaše pečivo déle čerstvé.
Proč pečivo tak rychle tvrdne
Pečivo vám postupně ztvrdne hlavně kvůli nevhodné teplotě a příliš vysoké vlhkosti, jak uvádí web Smakosze. To jsou také příčiny, proč má pečivo tendenci se tak rychle kazit. Tuhý rohlík nebo plesnivý chléb do druhého dne nemusí být nic zvláštního, pokud jsou špatně skladovány. To také způsobuje vítr ve vaší peněžence.
Pokud si totiž část pečiva nezamrazíte nebo jej nestihnete sníst a jste milovníky čerstvého, budete odkázaní na fakt, že si jej budete muset kupovat každý den. Jak zmrazit pečivo, jsme již psali na BydlímeÚtulně. Ne však, pokud vyzkoušíte uvedený trik. Budete překvapeni, jak málo stačí k tomu, aby pečivo v chlebníku zůstalo co nejdéle čerstvé. Lék na tento problém máte všichni ve své kuchyni, aniž byste to vůbec tušili.
Mražené maso je třeba neskladovat příliš dlouho. Každý druh má však odlišnou trvanlivost
Trik, jak uchovat pečivo déle čerstvé
Vložte do chlebníku 2 kostky cukru, jak radí EssaNews. Pomůže vám uchovat pečivo déle čerstvé díky svým hygroskopickým vlastnostem. Jinými slovy, cukr dokáže absorbovat přebytečnou vlhkost ve vzduchu, čímž vyřešíte problém s přílišnou vlhkostí, jež je jednou z hlavních příčin plesnivění a tvrdnutí pečiva. Cukr pravidelně vyměňujte, především tehdy, když začne měknout a rozpouštět se. Stejně tak pomůže neskladovat pečivo v plastových sáčcích, raději zvolte plátěné tašky.
Napište komentář