Pokud se vám pořád dokola stává, že neuhlídáte obsah hrnce, použijte trik s dřevěnou vařečkou, který zabrání podobným potížím.
Vaření nemusí být vždy věda, když si umíte poradit s pomocí šikovných triků, které uchrání vaši kuchyň před katastrofou. Pokud jde o domácnost, vždy je dobré obrátit se na rady babiček, které za svůj život nasbíraly spoustu zkušeností, jež jsou mnohdy užitečné i v dnešním moderním světě. Vařečka položená přes hrnec je jedním z triků, který byste rozhodně měli znát.
Proč pokládat vařečku přes hrnec
Chcete-li uvařit jídlo a nestrávit další hodinu drhnutím sporáku, vařečka přes hrnec je ideálním trikem pro vás, kteří máte problém s uhlídáním vroucího obsahu hrnce. Jinými slovy, tento trik vám pomůže vyhnout se nepořádku v kuchyni a blížící se katastrofě, jak uvádí Smakosze.
Pokud položíte dřevěnou vařečku přes hrnec, nemůže dojít k vybublání jeho obsahu. Jsou to jednoduché chemické počty, dřevo má totiž hydrofobní vlastnosti, neinteraguje tedy s vodou, což znamená, že jakmile se začne pěna drát ven, vařečka ze dřeva ji zastaví a nedojde tak k překypění hrnce. Je však potřeba použít vařečku vychladlou, horká ztrácí své vlastnosti, jak vysvětluje web Kobieta.
Syrové i vařené brambory je efektivnější loupat odlišně. Záleží i na jejich teplotě
Další triky, jak zabránit překypění hrnce
Dřevěná vařečka je samozřejmě nejvíce účinným trikem, jak zabránit podobným katastrofám v kuchyni, ale není jediným. Okraje hrnce můžete promazat tukem nebo jej nezakrývejte poklicí, abyste umožnili přístup vzduchu. Pokud vás postihne jiná potíž a dojde k připálení dna nádoby, nemusíte si zoufat ani se hrnce hned zbavovat, na BydlímeÚtulně jsme již psali, jak snadno a rychle odstranit připáleniny.
Napište komentář