Podle mého skromného názoru, jsou ZIP pytlíky do mrazničky jednou z velmi užitečných pomůcek, které v kuchyni můžeme mít. Nejsou nějak extra drahé a existuje mnoho způsobů, jak je lze využít.
Ovšem pozor, protože ty, které jsou určené k zamrazování potravin, jsou silnější než standardní ZIP sáčky. Obvykle se z nich lépe vytlačuje vzduch a udržují skvěle potřebnou vlhkost. Jsou vhodnější pro chladné podmínky v mrazničce. Jak s nimi tedy v kuchyni naložit?
Lepší zmrzlina
Než uložíte krabici se zmrzlinou do mrazničky, vložte jí do pytlíku. ZIP sáček chrání zmrzlinu před kyslíkem a zabraňuje tomu, aby byla příliš tvrdá a vznikaly na ní krystaly. Po vytažení z mrazáku se zmrzlina lépe krájí a její chuť je mnohem lepší.
Na drcení sušenek
V některých receptech se uvádí, že je vhodné rozemlít či rozdrtit piškoty nebo sušenky. Použít můžete ZIP sáček a zajistíte si, že nebudete mít nepořádek po celé kuchyni.
Na polévku
Nalít polévku rovnou do pytlíku není příliš šťastná volba. Proto je lépe nalít polévku nejdříve do plastových pohárků či menších krabiček a po zmrznutí je vyklopit a přemístit do sáčku, který se do šuplíku mrazničky ukládá mnohem lépe. Navíc je jídlo chráněno a déle vydrží.
Potraviny připravené k vaření
V týdnu má většina hospodyněk méně času, než o víkendu. Proto je vhodné si jídlo předpřipravit, zamrazit a v týdnu použít k bleskovému vaření.
Maso v marinádě
Jednak nenaděláte takový nepořádek, a pak maso v marinádě a uzavřeném sáčku mají společně těsnější kontakt. Maso více absorbuje marinádu a je chutnější. Vložte maso do sáčku, přidejte marinádu a šup s tím do lednice.
Pytlík na zdobení
Potřebujete ozdobit pohár nebo dort, ale nemáte patřičné cukrářské pomůcky? Nevadí. Stačí, když dáte krém do pytlíku, ustřihnete špičku a můžete zdobit. Pytlík pak nevyhazujte. Stačí ho vypláchnout, nechat uschnout a uschovat pro další použití.
Obrázek: homehacks.co, chefsteps.com