Většina Čechů celý život skladuje brambory úplně špatně. Přidejte k nim tuto potravinu

Fotografie: Blonder1984 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Řešíte-li často problém se shnilými bramborami, naučte se je správně skladovat, aby vám vydržely co nejdéle čerstvé.

Abyste zamezili plýtvání jídlem, je dobré nejen včas všechny potraviny zpracovat, ale především je také dobře skladovat, aby vám čerstvé vydržely co nejdéle. To platí hlavně pro brambory. Jejich další zdražování se blíží, a pokud si je nepěstujete sami, ale chodíte pro ně do obchodu, naučte se, jak je uložit tak, aby vám brzy nezačaly kvést nebo hnít.

Vezměte si na pomoc červenou řepu

Ať už si brambory sami sklízíte, nebo si je přinesete z obchodu, vždy dbejte na správné skladování. Aby vám vydržely co nejdéle čerstvé, je dobré společně s nimi uložit i jiné potraviny, které mohou pomoci prodloužit životnost brambor. V tomto případě si můžete vzít na pomoc červenou řepu, jak radí FaceDobra.

Nejdříve vytřiďte poškozené a nemocné kořeny, poté hlízy vysušte a uskladněte. Červenou řepu následně přidejte k bramborám, pomůže totiž regulovat úroveň vlhkosti v jejich blízkosti. Brambory také můžete zakrýt listy jeřabin a nahoru přidat řepu. Pamatujte také na to, že místo, kam brambory ukládáte, by mělo být dobře větrané a dosahovat teploty cca 5 stupňů Celsia.

Kvůli této chybě při skladování chleba většině lidí zplesniví. S tímto trikem vydrží čerstvý o týden navíc

V čem skladovat brambory

Jistě jste zaznamenali, že se k uložení brambor používají různé druhy pytlů. To je rozhodně dobrá cesta, ale dbejte na to, aby byly dostatečně prodyšné. Nejlepší pro skladování brambor jsou rašlové (síťované) pytle, jak radí web Obalove-Materialy.

červená řepa
Fotografie: Freepik

Pokud máte doma velkou zásobu brambor nebo vlastníte restaurační zařízení, pro dlouhodobé skladování jsou nejvhodnější plastové přepravky nebo dřevěné bedny. Tak či onak, vždy pamatujte na to, že brambory musí větrat, aby vydržely co nejdéle. Na BydlímeÚtulně jsme také uváděli užitečné tipy, jak vařit brambory, aby si udržely co nejvíce vitamínů.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*