Stačí pár snadných úprav a vytvoříte si dokonalou relaxační koupelnu

Co lepšího může být, jak pro ženy, tak muže, než natáhnout se ve volné chvíli do plné vany horké vody a přidat si ještě nějaké bylinky, sůl, pěnu či olej. I pokud vanu nemáte, můžete si dopřát relaxační sprchu. K tomu, aby se člověk bezvadně uvolnil a užil si relaxační okamžiky, je potřeba vytvořit i příjemné prostředí.

Koupelnu můžete proměnit ve vlastní osobní domácí lázně. Ať je to oáza, kde se starosti a stres dne jednoduše rozplynou. Díky těmto jednoduchým trikům můžete svou koupelnu jednoduše proměnit.

Rozjasněte koupelnu

Pokud se zrovna nechystáte malovat, zkuste koupelnu rozjasnit jiným způsobem, než je nová výmalba. Koupelny jsou obvykle malé prostory a díky slabému osvětlení mohou působit ještě menší a víc stísněné. Přidejte tedy další osvětlení, lesklé a světlé doplňky, zrcadla. Snažte se, aby koupelna nebyla malý a tmavý prostor s ponurou atmosférou.

Přidejte zeleň

Koupelna ožije i díky přítomnosti rostlin. Vyberete rostliny, kterým se daří ve vlhkém prostředí a můžete vytvořit oázu. Pro ty, kteří nemají dostatek prostoru pro postavení kytky, zkuste je zavěsit -plazivé rostliny či skleněná terária. Dodají vaší koupelně ten správný nádech a budou také pomáhat čistit vzduch v koupelně pro svěžejší pocit.

Přírodní prvky

Zakomponujte do vaší koupelny nějaké přírodní prvky. Oblíbený je kámen a dřevo. Ať už jde o zajímavou koupelnovou rohožku, dřevěné police, stoleček. I drobnosti se počítají – kamínky, mušličky a jiné přírodní dekorace.

Relaxační pomůcky

Samozřejmě nezapomínejte na vše, co slouží relaxaci. Masážní houbičky, ale třeba i polička na vanu. Když sníte o relaxačním koupání, kniha a sklenka vína či horká čokoláda znějí určitě skvěle. Ale kam je dát? No přeci na dřevěnou poličku přes vanu.

Uspořádaná koupelna

Koupelny jsou obvykle malé zaplněné prostory, a to může zničit iluzi klidu, kterou se pokoušíte vytvořit. Vezměte všechny věci, které jsou poházeny na policích a uspořádejte je do košů. Pokud zvolíte ne plastové, ale přírodní koše, dodají koupelně rustikální nádech a bude vypadat krásně. Tyto koše můžete nechat viditelně na policích nebo je zastrčit do skříní, abyste si mohli být jisti, že je vše organizováno.

Přenosný vodotěsný reproduktor

Přenosný vodotěsný reproduktor je skvělý způsob, jak si pustit relaxační hudbu, když si užíváte koupel. Můžete si koupit reproduktory, které se synchronizují s vaším telefonem, a jsou navrženy pro použití ve vodě, takže se nemusíte obávat poškození. Můžete je přidat všude po místnostech a obklopit se svou oblíbenou hudební směsí, když chcete zrovna relaxovat.

Relaxace i ve sprchovém koutu

Nebuďte smutní, když nemáte vanu. I pro vás máme tady jeden nápad, jak si ještě více užít relaxaci ve sprše. Dešťová sprchová hlavice je ztělesněním luxusu a jednu můžete mít přímo ve své koupelně. Některé z těchto sprchových hlavic se hodí přímo na vaše stávající vodovodní potrubí, takže stačí odšroubovat stávající sprchovou hlavici a připojit tu dešťovou. Jsou mnohem širší než tradiční sprchová hlavice, a když ji použijete, získáte nádherný pocit, že stojíte v dešťové bouři.

Vůně

Relaxaci podpoří i příjemná vůně. Použijte krásně vonící koupelovou kosmetiku a nezapomínejte i na vonné svíčky a různé difuzéry. Vyberte si svou oblíbenou vůni.

Obrázky: completehomespa