Vývar milují děti i dospělí. Zjistěte, co do vývaru na počátku či na konci vaření přidat, aby měl tu nejlahodnější chuť, byl výživný i sytý.
Masový vývar je bezpochyby jednou z nejvyhledávanějších polévek k obědu. V jinou denní dobu, a to jak ke svačině i k večeři, lidé spíš vyhledávají různé druhy sytých zahuštěných polévek, které vlastně jsou – přikousne-li se k nim pečivo – polévkou i hlavním jídlem v jednom. O tom, jak přesně se při přípravě masového vývaru postupuje, se tentokrát zmiňovat nebudeme. Je zde ale způsob, jak jej přivést k dokonalosti.
Zelenina v masovém vývaru
Někdo vaří kořenovou zeleninu rovnou s masem, pak ji vyjme a do hotové polévky nakrájí na kousky. Je to velice vhodné pro malé děti, neboť tímto způsobem do nich nejspíš zeleninu dostanete. Často totiž děti samotnou vařenou zeleninu odmítají jíst. Díky mrkvi, petrželi a pastináku bude vývar lehce nasládlý, což bude těm vašim mrňatům vyhovovat, neboť k polévkám přešla od sladké stravy. Komu spíš vyhovuje silný masitý vývar, může si zeleninu uvařit zvlášť, zeleninový vývar vylít či použít jiným způsobem a hotovou zeleninu do polévky jen vložit.
Koření ve vývaru
Každý vaří podle svého, většinou tak, jak byly děti zvyklé u maminky. A tyto chutě a přípravu pokrmů si přinášejí do svého vlastního dospělého života. Většinou se do vývaru dává sůl a celý pepř. Někdo přidá kus cibule a česnek. Podle webu ČeskýRozhlas chuť polévky velmi zvýrazní libeček. Toto koření je tak výrazné, že s vývarem udělá naprosté divy. Na druhé straně se mnohým lidem jeho výrazná vůně a chuť příčí. To ale nevadí, je tu ještě koření, které masovou polévku velmi pozvedne. A tím je nové koření a bobkový list.
Proces přípravy bramborové kaše je možné vylepšit. Pomůže i ohřev másla a delší vaření brambor
Při prvním použití to s dávkováním nepřežeňte, doporučují na webu TasteOfHome. Postupujte zvolna, když se vám bude tohoto koření zdát málo, přidáte příště. Nezapomeňte, že tyto dva druhy koření dodávají dost zásadní chuť svíčkové omáčce, čočce i řadě jiných pokrmů. Pokud vám však poslední uvedené pokrmy nechutnají, mohlo by to být právě proto, že divoké koření není pro váš jazýček vhodné. Jsou i tací strávníci, kteří si do vývaru přidají dva až tři kousky hřebíčku, jak uvádí web Smakosze. Vyzkoušejte to a sami zhodnotíte, jestli to bude v budoucnu i vaše cesta.
Nejenže si na polévce s uvedenými druhy koření můžete pochutnat, ale všechny jsou zdravé pro lidský organismus. Libeček, bobkový list, nové koření i hřebíček. O různých postupech při přípravě masového vývaru jsme toho pro vás na BydlímeÚtulně již napsali mnoho, takže snad jsme přispěli i k vašemu skvělému stolování. Jednou z vychytávek je přidání octa a cukru do vývaru. A nezapomeňte, že správný vývar se táhne pomalu a dlouho.
Napište komentář