Pokud se v nejbližší době chystáte připravovat k obědu nebo večeři oblíbené karbanátky, pozměňte recepturu a přidejte ingredienci, díky níž budou nadýchanější.
Mleté maso je velice oblíbenou surovinou pro přípravu různých pokrmů. Dobře se s ním pracuje, a i z malého množství můžete vytvořit plnohodnotné jídlo, které vám zbyde i na druhý den. Navíc je cenově přijatelné. Zřejmě jedním z nejoblíbenějších pokrmů, jaké můžete z mletého masa připravit, jsou karbanátky. Obvyklý způsob jejich přípravy však můžete trochu pozměnit, aby byly ještě více nadýchané.
Nezáleží jen na masu
Jakmile připravujete masový pokrm, kvalita masa je zásadní. V případě karbanátků však stejnou měrou záleží i na ostatních surovinách. Oblíbené jsou především díky své křupavé krustě a jemnému, nadýchanému vnitřku. Základem je mleté maso, strouhanka, nadrobno nasekaná cibule a nesmí chybět ani koření. Zkuste však vybočit ze zajetých kolejí a přidejte jednu ingredienci, která zajistí, že karbanátky budou ještě lepší, než jak je znáte, jak radí server Smakosze.
Jak získat nadýchané karbanátky
Směs obohaťte o krupici. Možná se vám to zdá poněkud zvláštní a bojíte se, co to s pokrmem, který máte tak rádi, udělá, ale věřte, že tento krok je jen ku prospěchu věci. Karbanátky budou dokonale jemné a nadýchané, jak uvádí Pysznosci.
Bramborovou kaši lze zdokonalit správným postupem. Pomohou i moučnaté brambory a ruční šlehání
Krupice nejlépe funguje s vepřovým mletým masem pořízeným z plece, kde je více tuku. Díky tomu nebudou karbanátky vysušené. Stejně tak myslete na to, že nejlepší, co můžete udělat, je namlít si vepřové maso doma nebo u řezníka. Vždy je to lepší volba než kupovat vakuované mleté maso v obchodu. Na BydlímeÚtulně jsme přinesli také další tipy, jak připravit mleté maso, aby nebylo uvnitř syrové.
Napište komentář